Mar 29, 2019

Svečano otvoren četvrti Digital Media Campus

Kompanija Ringier Axel Springer zvanično je u petak započela obuku četvrte generacije studenata u okviru Digital Media Campus-a.

Digital Media Campus je program intenzivne obuke mladih ljudi koji predstavlja svojevrsnu nadogradnja univerzitetskog znanja, pruža praktični uvid u rad u modernom mediju i priprema polaznike za onlajn novinarstvo i rad u digitalnim medijima. Predavanja drže renomirani i iskusni domaći i strani predavači iz Srbije i Ringer Axel Springer Grupe.

– Ove godine uložili smo još više da dodatno unapredimo program, modernizujemo ga i prilagodimo svim potrebama savremenog medijskog novinarstva. Studentima pružamo priliku da uče od najboljih što dokazuje naša liderska medijska pozicija kao i ogromno povrenje čitalaca. Ponosni smo što smo jedini u Srbiji koji na ovaj način edukuju buduće novinare i što je naš menadžemt velikim ulaganjima prepoznao potrebu za postojanjem ovakvog programa – rekao je Nenad Jaćimovć, odgovorni urednik Blic online i jedan od glavnih rukovodilaca Digital Media Campus-a.

Sreću novim polaznicima ispred kompanije Ringier Axel Springer poželeli su i Ida Dragičević, direktorka HR-a, i Sreten Radović, direktor izdavaštva, koji su se složili da je pred novom generacijom mnoštvo izazova i da je DMC pravo mesto da steknu najbolje praktično znanje koje će ih uvesti u svet digitlanih komunikacija.

Ove godine, obuka će trajati šest meseci tokom kojih će 11 polaznika pored sticanja znanja iz svih oblasti digitalnih medija, tri meseca provesti i radeći kao novinari u Blic.rs, najposećenijem sajtu u region, a najbolji među njima dobiće priliku za zaposlenje u Blicu, najčitanijem portalu u region. Na ovaj način kompanija RAS još jednom je dokazala da posvećeno i odgovorno ulaže u razvoj mladih talenata neophodnih za rad i razvoj moderne digitalne medijske kuće.

Opširnije o DMC programu