Apr 17, 2020

Ringier Axel Springer Srbija u gostima kod Patrijarha srpskog Irineja povodom ekskluzivnog intervjua za Blic

Patrijarh srpski Irinej ugostio je u svom domu generalnu direktorku Ringier Axel Springer Srbija Jelenu Drakulić Petrović i glavnog i odgovornog urednika Blic printa i Blic Preimuma Predraga Mihailovića prošle srede.

 

U ekskluzivnom intervjuu za uskršnji četvorobroj Blica i video interjvjuu, patrijarh je vernicima putem najtiražnijeg izdanja Ringier Axel Springer Srbija uputio snažnu poruku: – Lepo je doći na velike praznike u crkvu, ali ovo je izuzetan jedan momenat u našemu životu. Možemo se mi Bogu moliti i u svome domu. Preporučujem našemu narodu da prihvati ono što kažu ljudi od struke, da se tih upustava pridržava. 
U intervjuu za Blic uticajni poglavar Srpske pravoslavne crkve izneo je svoj jasan stav kojim je stavljena tačka na pitanje koje je mučilo pravoslavne vernike u Srbiji od trenutka kada su uvedene restrikcije kretanja i okupljanja građana usled pandemije korona virusa kovid-19: kako će u Srbiji biti proslavljen Vaskrs i kako će izgledati vaskršnja liturgija, kao I na molbu da se policijski čas u nedelju na pravoslavni Usrks od ukine od 5 do 10 ujutro.
Blicovim video intervjuom u sredu uveče započeo Dnevnik na nacionalnoj televiziji RTS koji je najgledaniji program na svim kanalima, a deo ekskluzivnog intervjua patrijarha Irineja za Blic I njegov stav da “Ko se čuva I Bog ga čuva”, prenela je većina srpskih agencija I medija, uključujući I konkurentne, ujedinjeni u cilju da se preporuke medicinske struke i države sa kojom se I crkva složila zarad bezbednosti svojih vernika, dođu do što više građana Srbije čime je Blic pokazao svoju veliku stepen društvene odgvoronosti.