Nov 23, 2020

NOIZZ Fashion Award – Boris Trivan

Najbolji mladi dizajneri iz Srbije 1.11. pokazali su svoje kreacije na finalnoj večeri NOIZZ Fashion Award u okviru beogradske nedelje mode, koja od prošle godine nosi ime našeg prerano preminulog prijatelja, kolege i urednika Borisa Trivana.

 

Ovaj projekat namenjen studentima, diplomcima i postdiplomcima modnog dizajna kao i mladim modnim dizajnerima dao im je jedinstvenu priliku da u okviru tematike pokažu svoje najuzbudljivije ideje o budućnosti održivosti i stila.

Shodno našim new normal okolnostima, kao i veći deo ovosezonskog programa najuvaženije beogradske modne manifestacije, i NOIZZ Fashion Award imalo je svoje “digital first” i “first digital” izdanje, a nagradu Boris Trivan osvojila je Divna Lazić, o čemu više možete pročitati OVDE.

 

Naš kolega Boris Trivan preminuo je 25. oktobra 2018. u 39. godini. Bio je glavni i odgovorni urednik portala NOIZZ u kom je radio od osnivanja. Njegove reči i poruke su uvek lako nalazile put do ljudi, preko društvenih mreža, preko portala NOIZZ, direktno, kada ga sretnu i prepoznaju na ulici… U čast Borisa Trivana, nagrada NOIZZ Fashion Award  od 2019. nosi njegovo ime, a dodeljuje se jednom od mladih dizajnera koji se izdvoji kreacijom na temu održivosti.