Sep 02, 2019

Nagrada „Milorad Mandić Manda“ za Vlastu Velisavljevića

Prestižno glumačko priznanje „Milorad Mandić Manda“ ustanovljeno pre tri godine od strane Radoša Bajića i njegove producentske kuće „Contrast Studios“, sa podrškom „Blica“ i digitalne medijske kompanije „Ringier Axel Springer“, ove godine pripalo je najstarijem aktivnom srpskom glumcu Vlastimiru Vlasti Veisavljeviću (93).

Na 54. Filmskim susretima u Nišu, legendarnom glumcu uručena je nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u celokupnoj filmskoj produkciji u proteklih godinu dana.  Velisavljeviću je pripala nagrada za komičnu ulogu Sretena, ostvarenu u filmu “Taksi bluz”, ali i za ogroman, nemerljiv, dugogodišnji doprinos i trag koji je ostavio u komediografiji srpskog filma.

Glumica Anastasia Anja Mandić, Mandina supruga, rekla je da je žiri u kojem je osim nje bio i Veselin Simonović, izvršni urednički direktor  “EuroBlica” iz kompanije Ringier Axel Springer i Aleksandar Avramović ispred producentske kuće “Contrast Studios”, imali težak zadatak ove godine.

Prvi dobitnik ove prestižne nagrade 2017. godine bio je Nikola Kojo, a prošle godine je priznanje otišlo u ruke Srđana Žike Todorovića.