Dec 24, 2018

Nagrada Milanu Ćulibrku za doprinos borbi protiv korupcije, Olji Bećković za kolumne u “Blicu”

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk dobitnik je nagrade “Verica Barać” za lični doprinos borbi protiv korupcije, dok je Olja Bećković dobila nagradu UNS-a “Bogdan Tirnanić” za kolumne u Blicu.

Nagrada “Verica Barać” Saveta za borbu protiv korupcije dodeljena je Milanu Ćulibrku za doprinos borbi protiv korupcije jer je upravo NIN pisao i istraživao razne pojave korupcije u srpskom društvu, naveo je žiri.
– Velika je čast dobiti ovu nagradu, ali moram biti pošten i reći da ona pripada svim kolegama iz NIN-a. Ovo ste vi zaslužili, rekao je Ćulibrk na svečanosti u Narodnoj biblioteci i pozvao kolege iz redakcije da mu se pridruže na podijumu.
Udruženje novinara Srbije nagradu “Bogdanin Tirnanić” dodelio je Olji Bećković za kolumne koje svake srede objavljuje u dnevnom listu Blic. Žiri je naveo da svojim komentarima Olja Bećković precizno i analitički, na sebi svojstven način, oslikava aktuelne društvene i političke procese u Srbiji.
– Ovo liči na neki film koji dugo nismo gledali, da novinari UNS-a dodeljuju nagrade kolegama iz NUNS-a. To pokazuje da smo na istoj strani, rekla je Olja Bećković na dodeli nagrade u Press centru UNS-a u Beogradu.