Sep 04, 2019

Galeb Nikačević Hasci-Jare novi urednik NOIZZ-a Srbija

Galeb Nikačević Hasci-Jare novi je glavni i odgovorni urednik NOIZZ Srbija koji će voditi redakciju i biti odgovoran za uređivačku politiku.

Galeb Nikačević Hasci-Jare (37) u NOIZZ Srbija dolazi sa pozicije kreativnog direktora i urednika kulture srpskog izdanja VICE platforme, gde je proveo pet godina doprinoseći uspostavljanju i razvoju ovog internacionalnog “youth media”.

Novi urednik NOIZZ Srbija ima bezmalo 20 godina iskustva rada u medijskoj industriji. Početkom dvehiljaditih bio je autor i  novinar na muzičkoj televiziji Metropolis. Potom je preko regionalnog MTV projekta, bio zaštitno lice, ali i Talent and Music Manager ogranka MTV Networks International. Tokom karijere pružao je usluge kreiranja i uređivanja sadržaja velikom broju produkcijskih i medijskih kuća, a kao urednik programa Doma omladine Beograda, organizovao je i na stotine koncerata i drugog kulturnog sadržaja.

Galeb Nikačević Hasci-Jare, glavni i odgovorni urednik NOIZZ Srbija: “Ovo je zaista veliki korak u mom životu, profesionalno i privatno. Zahvalan sam na ukazanom poverenju i siguran da ću taj posao obavljati savesno, odgovorno i uspešno”.

Sreten Radović, direktor izdavaštva Ringier Axel Springer Serbia: “Galebu želim dobrodošlicu i siguran sam da će uz svoju originalnost i novinarski rad po kojem je poznat na srpskom tržištu, biti odličan lider Noizz tima. Frontmen poput Galeba daće veliki doprinos daljem razvoju i pozicioniranju najmađeg proizvoda u našem portfoliju. Dobrodošao i neka bude srećno i uspešno”.

 

NOIZZ od novembra 2015. uspešno posluje u Poljskoj, a 2016. godine pridružile su mu se Srbija, Slovačka i Mađarska. U januaru 2017. godine lansiran je i na nemačkom tržištu kao i u Mađarskoj i Rumuniji. NOIZZ cilja na korisnike koji pripadaju generaciji C koja je odrasla u digitalno povezanom svetu, a koja vesti i zabavu konzumira pre svega na mobilnim uređajima i koja je aktivna na društvenim medijima.