Jul 02, 2019

Dodeljene diplome 4. generaciji DMC-a: Srećni smo zbog ovakve šanse, mnogo smo naučili

Polaznici četvrte generacije Digitalnog medijskog kampa (DMC), koji za mlade novinare organizuje medijska kuća “Ringier Axel Springer” (RAS), uspešno su završili prvi deo obuke u oblasti digitalnih medija i za šta su im u petak svečano uručene diplome.

Najbolji studenti uskoro će moći da pokažu šta su naučili na tromesečnoj praksi u redakciji “Blic”, što predstavlja drugi deo šestomesečne edukacije mladih novinara.

– Pored sjajnih novih poznanstava i druženja, praksa DMC-a mi je donela i nova znanja iz oblasti digitalnog marketinga koje će mi značiti u mom daljem usavršavanju. Najviše su mi se svidele radionice u vezi sa kreiranjem videa i lažnih vesti (fake news). Smatram da je sve manje besplatnih i stručnih kurseva za mlade, tako da mi je drago što sam imala prilike da budem deo ovog – kaže Maria Petrović, jedna od polaznica kampusa.

Studente su podržali mnogi novinari i urednici “Ringier Axel Springera”, a na svečanosti koja je upriličena povodom dodele diploma prisutnima se obratio i direktor izdavaštva Sreten Radović.

– Želim da vam poželim dobrodošlicu i da vam čestitam na ovom uspehu. Takođe, želim vam da ono što ćete poneti odavde bude dobar nivo početnog znanja koje ćete unaprediti što kroz tromesečnu praksu, što kroz posle neke nove poslove. Vi ste na ovom programu naučili o digitalnom svetu i shvatićete da li vas je to zaintrigiralo da ostanete u medijima i da nastavite da razvijate sebe ili ćete shvatiti da nije baš tako zanimljivo kao što ste mislili. Ja se iskreno nadam da je ovo prvo – rekao je Radović zahvalivši se svim predavačima i ostatku uredništva RAS-a.

Kompanija Ringier Axel Spirnger još jednom je pokazala odgovornost kada je u pitanju budućnost medija u Srbiji prepoznavanjem potrebe postojanja ovakvog programa edukacije budućih novinara u sferi digitalnih medija.

– Ponosni smo što smo jedini u Srbiji koji na ovaj način edukuju buduće novinare i što je naš menadžemt velikim ulaganjima prepoznao potrebu za postojanjem ovakvog programa. Radujemo se narednoj generaciji – rekao je Nenad Jaćimovć, odgovorni urednik “Blic online” i jedan od glavnih rukovodilaca Digital Media Campus-a.

logo impact

Video sa dodele diploma 4. generaciji DMC-a