Sep 06, 2021

Blic fondacija: Velika humanitarna aukcija vrednih sportskih suvernira srpskih olimpijaca

Humanitarna aukcija “Srce za decu iz Zvečanske” u kojoj možete da pomognete mališanima iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska trajaće od 6. do 16. septembra. Možete da doprinesete i vi tako što ćete postati vlasnici ekskluzivnih artikala sa potpisima naših olimpijaca. Učesnici Olimpijskih igara  u Tokiju i Olimpijski komitet Srbije u velikoj aukciji Blic fondacije, poklanjaju preko 20 potpisanih artikala i svojih dragih uspomena, i na taj način pomažu mališanima bez roditeljskog staranja.

 

 

Šta sve daruju naši šampioni I van terena?

Zamislite da postanete vlasnik majice Novaka Đokovića? Ili trenerke zlatne šampionke u tekvondou Milice Mandić? A možda vam se više sviđa ideja da baš vi u kolekciji jedini imate potpisani pojas karatistkinje Jovane Preković koja je uspela da dođe do najsjajnije olimpijske medalje i tako objedini titule evropske, svetske i olimpijske šampionke? To “čudo” se desilo sada, pa ko zna kada ponovo jer karate od Pariza 2024. nećemo više gledato na najvećoj sportskoj smotri. Prekovićeva je ispisala istoriju, a vi imate priliku da – kupivši njen pojas – i sami postanete deo istorije. A ukoliko ste obožavalac streljaštva, onda možete da se nadmećete u kupovini za majicu i maskotu Damira Mikeca, čoveka koji nam je priredio neopisivu radost osvojivši prvi medalju u Tokiju. Mikec je tog 24. jula upucao srebro. Ljubitelji rvanja imaju mogućnost da se nadmeću I za rvački kombinezon “svetskog a našeg” bronzanog Zurabija Datunašvilija.

Naravno, ništa ne može da prođe bez basketaša koji su u Tokiju osvojili bronzu. Dušan Domović Bulut, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić i Dejan Majstorović su uspeli da u svom debitantskom učešću stignu do odličja na najvećoj sportskoj smotri. Potpisali su majicu svi zajedno, a Majstorović, jedan od najboljih basketaša sveta je poklonio i svoj dres koji je potpisao, kako bi pomogao najmlađima iz Zvečanske.

Ako vam se, pak više sviđaju kolektivni sportovi, možete se odlučiti da pazarite potpisanu kapicu zvaničnog najboljeg  vaterpoliste Olimpijskih igara Filipa Filipovića, kapitena Srbije, kao i Branislava Mitrovića, inače zvanično najboljeg golmana varpolo tunirira Olimpijskih igara, i vaterpolo lopte sa potpisima selekcije koja je uspela što niko nije – da odbrani olimpijsko zlato i uz “A sad adio” ode u penziju.

Na sportiste smo svi bili ponosni zbog rezultata koje su postigli u Tokiju, ali smo svi ponosniji na veliko i humano srce koje imaju. Ponosni smo na to što su uvek spremni da se odazovu i učestvuju u akcijama u kojoj se pomažu oni kojima je pomoć najpotrebnija. Zato što su šampioni van terena, a ne samo na njemu, odlučili su da se odreknu uspomena sa jednog velikog takmičenja, nekima su Igre u Tokiju bile i najznačajnije nadmetanje u karijeri, i stave ih na licitaciju. Tako da ste na potezu sada vi koji čitate! Imate priliku da dođete do vredne uspomene kojom ćete se ponositi čitavog života, ali i čijom ćete kupovinom biti ponosni na sebe jer ste učinili dobro delo.

Zajedno smo već nekoliko puta dokazali da možemo mnogo, a ovo je idealna prilika da još jednom pokažemo dobru volju i humanost na delu.

Vreme je za licitaciju, vreme je da učestvujete i vreme je da deca iz Zvečanske dobiju sredstva koja su im potrebna za lepu jesen i zimu koje nam dolaze.

Nakon licitiranja proglasićemo i pobednike, a potom sledi i svečano uručenje novca za decu u Zvečanskoj.

 

 

Velika humanitarna aukcija biće održavana na Limundu a možete licitirati OVDE.