Oct 28, 2019

Tribina Blic žene o slavskim kolačima na Sajmu medija

Na Sajmu medija, koji se tradicionalno održava u vreme Sajma knjiga „Blic žena“ je organizovala tribinu „Prvih 15 slatkih godina“ o gastronomskom očuvanju slavske tradicije.
 
„Blic žena“, najtiražniji ženski magazin u Srbiji, za 15 godina postojanja prikupila je i objavila više od 650 domaćih recepata za tradicionalne i moderne fine, sitne slavske kolače, posne i mrsne, čime je i te kako doprinela očuvanju starih receptura i slavske tradicije.
 
O tome zašto su brojevi „Blic žene“ s receptima za slavske kolače uvek rasprodati, kako redakcija ovog ženskog magazina prikuplja recepte i sa kim ih pravi i slika tolike godine, govorila je Sandra Subotin Čobanin, glavna i odgovorna urednica „Blic žene“.
 
O srpskoj slavi upisanoj na UNESKO listu nematerijalnog kulturnog nasleđa, govorila je doktor Biljana Đorđević, savetnik Narodnog muzeja i član Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe.
 
Gastro-učesnice tribine bile su i saradnice „Blic žene“ Mila Vujisić autorka bloga,„Mila’s Homemade“ i Ljiljana Lazarević, vlasnica poslastičarnice „Gala carstvo“, koja za „Blic ženu“ napravila nebrojeno mnogo slavskih kolača.