Jun 17, 2022

Proglašeni najbolji Blic preduzetnici: Junaci mikro biznisa

U MTS dvorani u Beogradu 17. juna održan je izbor za najboljeg Blic preduzetnika “Junaci mikro biznisa”, a ova tradicionalna manifestacija koja promoviše, jača i podržava preduzetnički duh sa akcentom na male biznise u Srbiji, održava se već 12 godina.

 

Stručni žiri koji su činili predstavnici Ministarstva finansija, “3Bank”-e, “Blic Biznis”-a, i Privredne Komore Srbije krenuo je u izbor sa 100 sjajnih preduzetničkih priča, da bi u finale ušlo njih 5: “Ravogorac Meze Šop”, “Marko Stojanović, Guča”, “Milić MPD Zrenjanin”, “Kvalitet Stamenković, Svrljig” i “Mimi Produkt 2017 Novi Pazar”.

Žiri je finaliste birao na osnovu zajedno određenih kriteerijuma: najviše 5 zaposlenih, da je pokretanjem svog biznisa kreirao radno mesto za sebe, da je porodica uključena u njihov mali biznis, da je zahvaljujući tom biznisu ostvario promenu kvaliteta života za svoju porodicu i sebe i ulaganje u razvoj tog posla.

Sama akcija “Junaci mikro biznisa” je pokrenuta sa ciljem promovisanja, jačanja i podrške preduzeničkom duhu sa akcentom na male biznise u Srbiji. Nagrade koje su dodeljene su tu kao podstrek daljem radu, ali i dobar primer i motiv svima ostalima koji žele da se otisnu u preduzetničke vode.

Proglašenju pobednika takmičenja “Junaci mikro biznisa”, prisustvovali su i ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, predsednik izvršnog odbora “3 Bank” Vladimir Vukotić i Branka Simanić iz Privredne komore Srbije.

Porodična firma iz Svrljiga “Kvalitet Stamenković”, koja je bavi proizvodnjom kora i rezanaca proglašena je za najboljeg preduzetnika i dobirnik je 500.000 dinara. Drugo mesto i 300.000 dinara osvojila je preduzetnička radnja “Marko Stojanović, Guča” čija je delatnost kovanje I izrada predmeta I nameštaja od metala, a treća nagrada i 200.000 otišli su u ruke “Ravnogorac Meze Shop” iz Mionice, proizvodnji suhomesnatih proizvoda.

logo impact