Feb 17, 2022

Dovršena akvizicija akcija preduzeća sa zajedničkim ulaganjem Axel Springera u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji

 

Nakon što je što je medijska kompanija Ringier dobila odobrenje nacionalnih tela za zaštitu konkurencije, završena je akvizicija akcija Axel Springera u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj i baltičkim državama koja je bila najavljena 28. jula 2021. godine. Ova transakcija predstavlja još jedan korak napred u Ringierovoj strategiji međunarodnog rasta i ulaganja u oblast digitalnog tržišta i medijskih brendova. Ringier grupa je tako postala lider na medijskom i digitalnom tržištu devet zemalja srednje i istočne Evrope.

 

Holding kompanije u Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj sada će raditi pod brendom Ringiera. Oko 90 lokalnih medija (štampanih i digitalnih)  i 20 marketplace proizvoda (online oglasnika), koji se svi nalaze među liderima u svojim tržišnim segmentima, sačuvaće svoje postojeće brendove.

 

Portfolio Ringiera za srednju i istočnu Evropu

 

Mediji kompanije Ringier – dnevne novine, časopisi i informativni portali, veoma su dobro pozicionirani  u Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj. Mađarske dnevne novine Blikk dodatno su proširile svoj vodeći položaj u tabloidnom segmentu: u decembru 2021. godine, digitalna verzija Blikk.hu imala je najveći doseg od svih internet izdanja mađarskih novina. U Srbiji je Blic.rs već deset godina bez prestanka digitalni lider: prema Gemiusu, u januaru Blic.rs je imao 3 miliona korisnika i internet doseg od 77,4%. U Slovačkoj, takođe, informativna platforma Aktuality.sk, sa više od 3 miliona korisnika, lider je na tržištu.

 

Ringier će upravljati i vodećim platformama za zapošljavanje na tržištu Mađarske i baltičkih zemalja: u Mađarskoj je to portal Profession.hu, a u baltičkim zemljama CV Keskus. Digitalna tržišta nekretnina Nehnutelnosti.sk i automobila Autobazar.sk, koji rade pod okriljem kompanije United Classifieds, u Slovačkoj su lideri u svojim kategorijama.Odlično pozicionirana platforma za nekretnine u Srbiji, Nekretnine.rs, takođe je deo proširenog portfolija Ringiera, kao i ostale platforme koje ubrzano rastu i čiji će proizvodi i usluge biti proširene  i unapređene u godinama koje dolaze.

 

Na poljskom tržištu Axel Springer i Ringier će ostati aktivni kao partneri u poslovanju i ulaganju u zajednički porfolio medijskih brendova i online oglasnika koji donose velike prihode i EBITDA-u.

 

 

O Ringieru

Ringier AG je inovativna, digitalizovana i razgranata švajcarska medijska kompanija koja posluje u Evropi, Aziji i Africi. Njen portfolio uključuje oko 110 brendova sektora štampanih i digitalnih medija, radio stanica, prodaje karata, zabavne industrije i elektronske trgovine, kao i vodećih online oglasnika automobila, nekretnina i radnih mesta. Kao neko ko obezbeđuje preduzetnički kapital, Ringier, takođe, podržava i inovativna digitalna startap preduzeća. Ringier, porodično preduzeće koje je 1833. godine osnovano kao izdavačka kuća i štamparija, poslednjih godina je dosledno ulagao u digitalizaciju i širenje na globalnom planu. Tokom 2020. godine, oko 6.800 zaposlenih u ovoj kompaniji koja radi u 18 različitih zemalja stvorilo je prihod od 953,7 miliona švajcarskih franaka. Već danas, 69 procenata dobiti od poslovnih aktivnosti dolazi iz digitalne oblasti, gde je Ringier lider među evropskim medijskim kompanijama. Ključne vrednosti Ringiera su nezavisnost, sloboda izražavanja i pionirski duh.