O nama Equal Voice

Equal Voice

Podrška vidljivosti žena u medijima

Svoju snagu i uticaj Ringier Serbia koristi i u okviru međinarodne inicijative EqualVoice, kojoj smo se priključili u maju 2023. godine. Inicijativu EqualVoice je pokrenuo Ringier AG sa ciljem povećanja vidljivosti i stručnog prisustva žena u medijima.

“EqualVoice” ima za cilj da smanji jaz u vidljivosti polova u smislu zastupljenosti muškaraca i žena u medijima, koja se može uočiti na globalnom nivou, jer je, prema analizi Globalnog projekta za praćenje medija iz 2016, osam od 10 tekstova u medijima o muškarcima. Zato je Ringier AG razvila semantički algoritam – Equal Voice factor, koji meri udeo žena i muškaraca u onlajn izveštajima. Inicijativu je pokrenula Anabela Basler, CFO kompanije Ringier AG, a uRingier Srbija na čelu ove inicijative je Jelena Isaković, direktorka izdavaštva Ringier Serbia.

Equal Voice

O osnivaču inicijative Equal Voice

Dr Annabella Bassler, CFO Ringier AG od 2012. godine i članica Izvršnog odbora Ringier AG, inicirala je i lansirala Inicijativu Equal Voice sa ciljem promovisanja rodne ravnopravnosti i veće vidljivosti žena u medijskim tekstovima. Članica je Borda direktora kompanija  Ticketcorner AG, Ringier Axel Springer Schweiz AG, Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. i Hallenstadion AG. Inicijativa Equal Voice obuhvata niz aktivnosti, od kojih je jedna od najzapaženijih Equal Voice Summit, godišnji ekskluzivni događaj koji okuplja najviše rukovodioce iz međunarodnog poslovnog i medijskog sektora kako bi podstakli konstruktivan dijalog o rodnoj ravnopravnosti u medijima. Na ovom događaju su, između ostalog govorile i svetske zvezde i istaknute ličnosti u oblasti borbe za jednakost - advokatica i ekspertkinja za ljudska prava Amal Kluni, pevačica Anastasija i glumica Đina Dejvis.